top of page

classic AUTOMATION

Eksar AB är en leverantör av robotautomation baserade på ABB:s lackeringsrobotar och ABB:s industrirobotar. Med ett tydligt fokus på att förbättra effektiviteten och produktiviteten i måleriet så erbjuder vi en rad lösningar. Det kan vara pulverapplicering, våtfärgsapplicering med pistol eller klocka eller annan automatisering som behövs i måleriet.

Vår digitala projektmetodik läggs alltid till från första kontakt till slutlig anläggningsförvaltning. Det inkluderar en digital tvilling, simulering av hängning, VR robotprogrammering, teknisk koordinering av gränssnitt med mera.

Genom att använda den senaste tekniken och projekteringskunskap från mer än 30 års erfarenhet kan vi leverera pålitliga och effektiva automationslösningar som hjälper företag att effektivisera sin verksamhet och uppnå sina mål. Oavsett om du vill automatisera dina tillverkningsprocesser eller förbättra din befintliga produktionslinje har vi erfarenheten och expertisen som hjälper dig att lyckas.

Gun Nordson.png

Pulver

Numera används pulverfärg för produkter med höga krav. Pulverapplicering med robot ger noggrannhet, jämn täckning och kan avsevärt förbättra effektiviteten och produktiviteten. Genom att applicera pulverfärgen direkt på produkten finns det en möjlighet att inte använda återvinning, få extremt snabba färgbyten och ändå nå en hållbar process.

LinkedIn banner personal.jpg

Våtlack

Applicering av våtfärg med robot har en lång historia, där den första målningsroboten utvecklades i slutet av 1960-talet. Idag är det en viktig del i många moderna produktionslinjer, vilket hjälper till att förbättra effektiviteten, minska kostnaderna och öka produktionen. Roboten är utrustad med en applikator, pistol eller klocka, tillsammans med tillbehör som kugghjulspumpar och färgväxlare.

Gripper.png

Annat

Robotautomation kan användas för på- och avlastning av produkter på en transportör, för kvalitetskontroll och annan automation i måleriet. För på- och avlastning används automation för att effektivt och plocka på och av produkter från transportören. Inom kvalitetsinspektion kan roboten utrustas med sensorer och kameror för att samla in data.

bottom of page